Hvor mange tillægsord kan du nævne om dig selv på 1 minut?

Hvor mange af dem kalder du forkerte? Negative? Kritisable?

Rigtig mange af os er vokset op med at visse egenskaber og kvaliteter er ”rigtige” og visse egenskaber er ”forkerte”. De rigtige må vi gerne beholde og vise frem, de forkerte skal vi helst slippe af med. Så vi prøver med djævlens vold og magt at komme af med nogle sider eller facetter af vores personlighed, vi bekæmper dem og fortrænger dem for vi må ikke være forkerte. Mest fordi andre så ikke kan lide os.

Det duer bare ikke.

De ”forkerte” sider af os dukker bare os når vi mindst har brug for det. De springer op i hovedet på os som en løssluppen badebold vi har forsøgt at holde under vand.

Eksemplet med badebolden er hentet fra den amerikanske coach Debbie Ford og hendes skyggearbejde. Jeg tror de fleste af os kender fornemmelsen.

Udgangspunktet i mit skyggearbejde er at alt i dig kan bruges – alt. Alt er rigtigt og godt – det skal bare bruges konstruktivt i stedet for at gemme det væk.

Ligesom du nok heller ikke vil pege på en nyfødt og sige ”arh, der er vist lige et par ting du skal arbejde med at komme af med”, ligeså med dig selv: Du er født perfekt som du er, født god nok.

Skyggearbejde handler om at bruge hele sig selv til at opnå det du vil. At opleve at alle elementer af din personlighed er anvendelige, skønne og helt unikke.

Hos mig arbejder vi med dine skygger og dine mål i 3 faser:

Fase 1: Hvad er din vision?

Her kigger vi på hvordan du mærker hvad du vil. Hvad du drømmer om at opnå i dit liv. Hvad du gerne vil ændre på.

Her er intet for stort eller småt – for det er dig og dit liv der sætter dagsordnen (og ikke andres).

Fase 2: Hvad forhindrer dig?

Her kigger vi på hvilke skygger (både de lyse og de mørke) der forhindrer dig lige nu i at opnå dine mål.

Fase 3: Accept og handling

I denne fase arbejder vi med at acceptere dine skygger og hvordan du kan bruge dem til at opnå de ting du gerne vil. Det er vigtigt her at pointere at vi ikke arbejder med at komme af med noget. For det er jo i dig – det er en del af dig. Vi arbejder med hvordan vi får skyggen vendt til at kunne bruges som en skøn gave du ar fået i stedet for en hadegave.

Så hvis du nu sidder og tænker: ”Jeg gider ikke sidde og slå mig selv oveni hovedet mere. Jeg vil lære at elske hele mig selv og bruge hele mig selv til at få mere sjov i livet”, så ring for en uforpligtende samtale om hvordan skyggearbejde kan hjælpe dig mod din vision.