16. december

På Charlottes kontor havde de aftalt at gøre noget ekstra ud af morgenmaden den fredag morgen. De fleste gik på juleferie på onsdag, så det var sidste fælles morgenmad i 2022.

Julefrokosten havde de skudt til marts fordi der var mange der havde andre arrangementer i december – og så var der også lidt hyggeligt at se frem til i marts.

der var dækket op med det helt store morgenbord og naturligvis havde Jane pyntet ekstra med guirlander og nisser omkring fællesbordet.

Morten havde sagt han ville være med på Zoom hjemmefra kl. 9.

Alle var ved bordet lidt i 9 og jokede med at de hellere måtte finde en stor nisse at sidde for bordenden som kunne agere Morten i hans fravær

”Ja og så kan han trylle alle vores projekter på juleferie indtil midt januar” grinede Annelise fra regnskab.

”Eller – endnu bedre – revidere dem for os” smilede Kurt, som altid havde nogle lede dage først på året med årsrevision.

”Morten skal bare lære at lade os passe vores arbejde i fred, så har vi fint tid til det hele” sagde Oscar fra personale.

”Han øver sig – gi’ ham lidt kredit for det” sagde Charlotte mildt ”Det skal nok komme”

Charlottes computer bimlede. Hun havde taget den med ud til bordet, så Morten kunne være med på Zoom derfra.

”Godmorgen Morten, nu er vi her alle sammen. Har du også morgenmad klar?”

Morten smilede overraskende afslappet ”Ja, jeg har en croissant og en tebirkes fra nemlig. Det var en god ide Charlotte, det med at bestille derfra. De har også sådan nogle nemme måltidskasser, der passer til en person, så jeg får dejlig mad i disse dage”

”Godt at høre Morten. Jamen sæt i gang folkens” Charlotte viftede mod alt det lækre på bordet og kollegerne tog for sig.

Hurtigt var der høj snak og dejlig stemning ved bordet og Morten sad på Zoom med bomuldstotten på skødet og ”tabte” lidt croissant til dens åbne mund.

”Det ser godt ud Charlotte. Opfører de sig ordentlig eller pjækker de i mit fravær?”

Morten havde bestemt ikke smidt kontrolgenet helt, men Charlotte huskede sig selv på at hun sad der fysisk med dem alle og han sad hjemme på sit eget projekt.

”De opfører sig eksemplarisk og vi har talt om at lave en status som bliver så god op til juleferien, at du kan sende den uden rettelser direkte til ledelsen, som vil være glade for deres beslutning om lukningen mellem jul og nytår.”

”Det må jeg sige Charlotte. Imponerende og jeg har bare været væk et par dage”

”De har hele tiden kunnet Morten, du skulle måske bare lidt på afstand for at se det” Charlotte kunne ikke lade være med at sige sandheden selvom den måske var ilde hørt hos chefen.

Bomuldstotten slikkede Morten i hovedet som tak for croissant og Morten smilede til den

”Jeg hører hvad du siger Charlotte, jeg skal passe mig selv lidt mere”

Charlotte tænkte om Clara måske havde tryllet sig selv om til den hund, der sad på skødet af hendes chef for det var da utrolige ord, der nu kom ud af hans mund.

”Ja, Morten, det skal du bestemt. Men hvor kommer det fra, hvis jeg må være så fri at spørge?”

Han kiggede på hunden ”Hm, tror måske bare jeg har savnet at være noget for nogen efter min kone døde. Min datter var jo flyttet hjemmefra, så der har ligesom kun været arbejdet hvor jeg kunne gøre noget for andre, være noget for andre, præstere noget. Men jeg kan jo godt se at jeg har presset mig selv alt for meget fordi jeg ikke har villet gå og tænke på at være enkemand.”

Nu blev det alligevel lige privat nok synes Charlotte – og lige trist nok, så hun sagde let til skærmen:

”Det er hårdt Morten, godt at du tænker over det – jeg tror kun vi kommer igennem det svære ved at face det. Men nu inden du løber ud og tisser med det der kræ, så skal du lige høre noget som HR har lavet”

Hun vendte sig mod Inger og Uffe og sagde: ”Så er det nu med jeres sang inden Morten skal lufte hund”

Kollegerne skramlede sammen foran skærmen med papirudgaver af en sang som Inger og Uffe havde skrevet på Søren Banjomus

”På pinden sidder Morten

Ham I ved der sir han er boss

Vi sir til ham vi strejker nu for vi vil hygge os

Vi glæder os til juleferie og at slappe af

Vi har det bedste job til lands

Det er en sikker sag

Skillema-dinke-dinke-du – skillema-dinke-du…”

Morten smilede over hele femøren og klappede med bomuldstottens poter i takt til sangen.

Da Charlotte kom tilbage til kontoret, kunne hun se at Tina havde ringet et par gange på hendes telefon. Hun ringede tilbage.

”Hej Charlotte, godt du ringede. Uh, jeg ved altså ikke om vi hellere skal aflyse i morgen. Jeg kan ikke rigtig overskue det lige nu. Der er så meget med børnene og Henrik bliver bare ved med at sige det nok skal gå. Men han ved jo ikke hvor meget der er med de tre små, eller han ser det overhovedet ikke og Carl er jo bare 17 og ikke til meget hjælp heller. Måske skal vi bare udskyde det til efter jul”

Charlotte trak vejret – for både hende selv og veninden og sagde så:

”Tina, jeg skal lige ordne noget. Jeg ringer tilbage om 5 minutter”

”Jamen….”

”Ikke noget jamen, der er noget jeg lige skal ordne, jeg ringer om 2 sek”

Hun lagde på og kiggede op i loftet

”OK Clara og Maria, så er det nu I skal trylle på et splitsekund. Jeg skal have Henrik til at passe unger i aften – evt. med hjælp fra hans søster – og I skal fixe det nu”

Så gik hun rundt om sig selv i 5 minutter og ringede så tilbage til veninden.

”Hej igen Tina, så fik jeg lige ordnet det jeg skulle med en kollega. Nu skal du høre med hensyn til i morgen…”

Tina afbrød hende ”Ved du hvad, så weird, Henrik har lige ringet. Hans søster kommer forbi i aften for at sige god jul for vi skal jo være hos mine forældre. Hun har gaver med til ungerne og Henrik siger at de laver risengrød med børnene og selv Carl vil være hjemme for at sige hej til faster Andrea”

”Næh, hvor hyggeligt” Charlotte smilede mod loftet

”Ja øh eller puh, det ved jeg ikke helt det er lidt pludseligt og har måske ikke lige lyst til det i aften. Havde måske lidt mere håbet på lidt tv tid og lidt fredagsslik til mig selv”

”Ved du hvad Tina. Vi skal have de drinks i aften og ikke vente til mellem jul og nytår. Jeg får fat i Mette og kræver at vi alle tre mødes efter arbejde på Hviids til verdens bedste gløgg og så tager vi den derfra”

”Jamen, jeg kan da ikke bare sådan uden videre lade være med at komme hjem til børnene”

”Der er jo styr på det siger du med faster og risengrød og alt muligt. Du siger også at du ikke orker det derhjemme i aften. Du skal ud og fnise og drikke passion martini med mig og Mette. Basta”

Der var stille på linjen et par sekunder.

”Jeg må lige tjekke med Henrik at han er ok med det. Skal vi have noget med til i morgen? For så skal han jo også sørge for det og han er så dårlig til sådan noget”

”I skal ikke have noget med og hvis der pludselig blivcr noget, så er jeg sikker på at Henrik og Jesper nok skal finde ud af det. Vi skal hygge – ih, jeg glæder mig allerede og klokken er kun 10.30. Skal vi sige 17.30?”

Tina prustede lidt og sagde så ”Ja øh, hvis du ikke hører mere er det ok med Henrik”

Hun blev stille og så kom det med lidt mere energi:

”Du Charlotte”

”Ja”

”Det var godt jeg ringede til dig. Jeg kan mærke det her bliver en dejlig aften som vi ikke har haft det længe”

”Right you are girlfriend” sagde Charlotte, kyssede ned i telefonen og havde Mette i røret 20 sekunder senere.

”Den er helt galt med kærligheden og morskaben hjemme hos Tina. Henrik er ved at kede sig ihjel. Vi to skal have Tina ud og drikke nogle drinks i aften for alles skyld. Ellers bliver julen sgu nok aflyst hjemme hos dem siger jeg bare. Det vil du da ikke være skyld i vel Mette?”

”Nix” svarede veninden ”og jeg har også tænkt på os to siden jeg sagde nej til drinks sidst fordi jeg skulle i teater med Mathias.”

”Nå, hvad har du tænkt med os to?”

”At jeg nok er gået lige lovlig meget all in på det der parforholdsgejl, men har bare været så glad for at have en partner i mit liv igen. Men jeg har jo fortjent det hele, også gode veninder at drikke drinks med og det har jeg ikke fået vedligeholdt den sidste tid – sorry.”

”Du er tilgivet når vi sidder med lækre drinks i aften”

”Det er en aftale”

Charlotte lagde telefonen, og googlede ”Gløgg Hviids Vinstue Bordbooking”