Forventninger og stress

Når jeg har travlt og er lidt presset, ved jeg af bitter erfaring at det kan gå ud over mine nærmeste.

Jeg når ikke det jeg plejer af de små (og store) hyggelig og afslappende ting med mig selv og familien. Jeg er fortravlet i hoved og krop og derfor ikke så nærværende. Så jeg bliver mere utålmodig og faktisk mere krævende af andre fordi jeg ikke selv slår til når jeg er stresset.

De næste 3 uger er der smæk på i mit liv. Jeg skal en masse spændende ting, både med mit arbejde og privat. Det bliver skægt og godt, men jeg har tænkt over at jeg denne gang vil være ekstra bevidst om hvordan jeg skal håndtere det – overfor mig selv og overfor andre.

For det første har jeg sagt det til min mand. ”Jeg har travlt de næste 3 uger. Vil du hjælpe mig med at vi kommer godt igennem det sammen”

Dernæst har jeg tænkt på og mærket efter hvad der er vigtigt for mig at gøre de næste uger og hvad der er knap så vigtigt.

Det er vigtigt at jeg får sovet ordentligt – at jeg kommer i ordentlig tid i seng. Det betyder at jeg må hanke op i den voksne Nicoline og slukke for skærm og bare gå i seng med en fysisk bog.

Det er vigtigt at jeg får trænet i perioden. Så jeg skal bare gøre det uden så megen tanke og snak med mig selv om hvorvidt jeg nu lige behøver den dag. Det er skemalagt for ellers løber tiden af med mig.

Det er vigtigt at jeg og min familie får noget ordentligt mad, men det er ikke så vigtigt at det er fine retter der har simret i timevis. Pasta kødsovs med råkost, kylling med ovnkartofler og broccoli, fiskefrikadeller med stuvet spinat og kartofler er alle fine hurtigretter herhjemme. Det kan godt være ungerne siger ”aj hvor kedeligt” men det må lige være sådan de næste uger.

Jeg må sige nej til ekstra ting for og med andre – familie og venner – i den tid for ellers får jeg ikke prioriteret mine ting. Så er der måske nogen der bliver skuffede eller direkte fornærmede…det må jeg så arbejde på at leve med

Det var de nemme ting😉

Nu kommer det svære😅:

Mine forventninger om orden og rettidig omhu fra mig selv og min familie. Med en mand der arbejder rigtig meget og 2 teenagebørn, er det et aktivt hjem. Så når mor ikke har tid til at lege støvsuger, bliver der let noget rodet herhjemme. Jeg har denne gang snakket med mig selv om at sådan må det være de næste 3 uger.

Jeg er ret god til ikke at blande mig (alt for meget) i teenage-værelsernes beskaffenhed og nu må jeg udvide det til at gælde hele hjemmet.

Jeg kan godt lide der er orden, så der bliver lidt svært at lade det rode mere, men jeg husker på at det er fordi jeg vil de gode ting. Og så har beskidte sokker i stuen aldrig slået nogen ihjel.

Men det sværeste bliver at undgå at kommentere det overfor de andre. Det er så nemt at se andres fejl og brokke sig og sige: ”Ih hvor du roder, ryd nu dit skidt op”

Og når man så har travlt og ikke selv er 100% nærværende (og selv lidt irriteret over eget rod), får man sagt det i en virkelig latterlig tone som ikke gavner nogen.

Så jeg vil virkelig prøve at styre mig – og styre udenom sokkerne.

Min mand og mine børn er meget bedre til det – jeg må tage ved lære af dem de næste uger. For rod giver faktisk ikke dårlig stemning. Surt brok over rod giver dårlig stemning.

Jeg skal også huske at tilpasse mine forventninger til hvad andre gør på eget initiativ. Jeg er husholdningsmester herhjemme, så jeg ser det hele på forhånd for jeg kender til det. Det gør de andre ikke. Så det duer ikke at jeg forventer det samme af dem i travle tider som jeg forventer af mig selv i rolige perioder. Alle vil gerne hjælpe til herhjemme og bidrage til fælleskabet. Hvis de får ordentlig besked i ordentlig tid på en ordentlig måde.

Så jeg øver mig i at tilpasse mine forventninger og så øver jeg mig i at knytte sylten når jeg får lyst til at brokke mig over de andre.

Der er også ting jeg vil øve mig på at gøre mere af de næste uger.

Jeg vil slappe mere af. Sådan rigtig slappe af. Sidde helt stille i sofaen med en bog eller en serie og bare være. Uden at kigge på to-do-lister.

Jeg vil rose mig selv mere for de ting jeg når og tilgive mig selv for de fejl jeg laver.

Jeg vil bruge mere tid på at glæde mig over de ting jeg oplever.

Jeg skriver med min BFF hver dag om 3 gode ting – det er en virkelig god øvelse i at huske sig selv på de gode ting, også bare de helt små.

Jeg glæder mig til de næste 3 uger fordi der sker mange spændende gode ting. Jeg glæder mig faktisk også til at øve mig i bare at være med alt det der sker og ikke have så meget øje på min egen og andres oprydning etc. Jeg tror faktisk alle bliver gladere af det, ikke kun mig selv.