18. december

”Kald mig bare en gammeldags uinspireret mand, men jeg ville nok have ment at Tina bare skulle tage sig sammen, slappe af og lade sin mand få lidt plads og lidt sex.”

Jesper lænede sig tilbage i stolen i køkkenet til morgenkaffen sammen med Charlotte.

”Hvem skulle have troet det viste sig at være konfekt og nisser der var brug for?”

Charlotte smilede, mest lettet over at lørdagen var gået uden at nogen opdagede noget fishy ved Clara og Ane…eller nærmere, opdagede at de rent faktisk var nisser.

Men som hun sad der og betragtede sin mand over morgenkaffe, tænkte hun også at det jo faktisk ville være helt på månen, hvis Jesper pludselig havde sagt til Clara: ”Ved du hvad, det der trylle med nissehuer – det er du da så god til. Du må da være en rigtig nisse”

Så alt i alt havde det været en perfekt eftermiddag og aften og med Clara & Anes hjælp en ideel aften for Jesper og Charlotte at vise Tina hvordan man hyggede sig med små børn omkring sig uden at gå på kompromis med voksendelen. Naturligvis havde de haft gode vilkår med Anton, Caroline, Noah og Carl på banen til virkelig at tage sig godt af de mindre søskende. Så meget at der da for pokker måtte vanke ekstra julegaver hele vejen rundt, smilede Charlotte taknemmeligt til sig selv.

Men det bedste ved det, var, når hun tænkte efter, at de store børn havde virket som om de havde hygget sig med først konfektdelen med de små, trylleriet fra Clara og dernæst fis & ballade bare menneskebørn imellem inkl. en heftig et-tag-fat kombineret med ”nu-det-jul-igen” i hele huset for fulde gardiner. Her var der ingen unge mennesker der var for voksne til at styrte rundt med de små og synge i vilden sky, tumle med tvillingerne og grine af fuld hals.

Tina havde helt bestemt fået ”brokket af” dagen før og spurgte sågar Jesper om hvordan han havde det med at hun ville begynde at læsse børnene mere af på Henrik. ”Så bliver der mindre tid til jeres cykelture i weekenden for jeg tror jeg skal til at tage på vandreture med en nabo fra vejen. Hun har altid snakket om hvor fantastisk det er at vandre og for mig – tanken om at vandre i natur i ro og fred uden børn, kun med et andet voksent menneske – ja, det lyder jo himmelsk”

”Jeg synes det lyder som en god ide Tina. Jeg er sikker på Henrik og jeg nok skal nå vores cykelture…måske kan vi bestikke Carl til at passe de små…han ser ret kapabel ud herfra” Jesper pegede ned mod den anden ende af bordet hvor Carl sad med Selma og Victor og lavede snemænd i marcipan med chokoladeknapper.

”Ja, jeg er meget overrasket. Han gider aldrig noget når jeg spørger ham” Tina lød lidt trist.

“Hm, det kender jeg godt, men Charlotte siger at det bedste at gøre ved de der sen-teenagere er bare at lade dem køre deres eget liv, så kommer de selv og melder sig ind igen. Måske ikke lige med det samme, men med lidt tålmodighed, så er jeg sikker på I kan genfinde jeres relation”

Tina fik tårer i øjnene ”Jeg håber du har ret Jesper, de bliver sgu så store de børn og bum så er de væk og ude af vores liv”

Jesper gav Tina et lille klem ”Ja, og så meget mere vigtigt at vi holder godt fast i vores partnere for Charlotte er da den af alle der allerbedst forstår hvorfor jeg savner Anton”

”Ja, Henrik, ja, men pyh, jeg synes bare stadig vi har meget med vores små i forhold til jer”

Jesper nikkede ”Ja, men vi har været der, glem ikke det Tina. Vi har været der og i en periode glemte Charlotte alt om mig pga. arbejde. Det endte så med hendes styrt der for 4 år siden og det fik hende på andre tanker, lige op til jul nærmest som en lille fin julekalender i tv. I kan nå at gøre det selv her lige op til jul – få prioriteret hinanden igen, bruge tid sammen så I husker hvorfor I har valgt at få alle de der unger sammen” Han blinkede til Tina og spredte armene ud mod de 4 Knudsen børn der sad rundt om bordet blandet med hans egne.

”Du har ret selvfølgelig Jesper og så sagde Mette også i går at jeg skal være en bedre rollemodel for Selma: Vise hende at kvinder altid har lov at passe på sig selv først og ikke altid tage hensyn til alle andre først. Det havde jeg ikke tænkt over på den måde. Men drengene skal jo på samme måde lære at et parforhold er et fællesskab hvor man deler opgaverne og ikke som hjemme hos os hvor jeg prøver at gøre det hele med husholdning og børn. Så ser mine drenge jo kun at det er et kvindejob og det er jo det vildeste fis her i 2022 og bestemt ikke noget jeg ønsker de skal efterabe. Men, og du ved jeg elsker din ven højt, Henrik er sgu lidt sløv i optrækket og det får jeg altså lidt svip af at sidde og vente på” Tina hviskede det sidste, så hun var sikker på kun Jesper kunne høre det.

”Mmmm, han er også oppe imod en mester i dig Tina. Ingen af os ved dette bord er så hurtig på aftrækkeren som dig, så du må lige tilgive os andre for bare at være almindelige dødelige langsomme mennesker” han smilede afvæbnende.

”Jamen, præcis Jesper, det er også derfor jeg gerne vil det der vandrehalløj fordi jeg tror det vil være godt for mig at komme ned i tempo og bare gå og være lidt unyttig som dronningen ville sige det. Men måske kan du give mig nogle tips hvad Henrik angår? Altså hvis ham og jeg skulle være lidt mere bare os” Tina kiggede spørgende på Henriks ven.

”Jeg tror ikke Henrik har brug for det helt store. Kender jeg ham ret, så har han basalt bare brug for at du ser ham først – og alle jeres børn bagefter. At han er din nr. 1. Jeg tror ikke det kræver en jordomrejse bare jer to, men mere bare at du kysser ham goddag som det første når du kommer hjem – og ikke det sidste efter at du har tjekket alt muligt af med alle 4 børn.”

Tina så tænksom ud ”Der er noget der ringer indeni mig – tak Jesper – det vil jeg tage med mig. Nå, skal vi se om vi kan lave det der rensdyr med de der gevirer – det ser svært ud” Tina kiggede på Clara som sad og lavede fine snørklede gevirer i chokolade.

”Så jeg er fortrøstningsfuld hvad din veninde angår” afsluttede Jesper denne søndags morgenkaffe med sin kone.

”Det er jeg glad for – jeg gør hvad jeg kan for at holde hendes næse i sporet. Skal du ud og cykle nu?”

”Ja, og så henter William og mig juletræ senere”

”Ok. Jeg har lovet at køre Caroline ud til Noah ved 14-tiden. Hun skal jo i Tivoli med hele familien der”

”Ja, vildt at Noahs forældre pludselig vil hygge og tager sig tid til det”

”Noahs mor har fået en rejse aflyst og det går vist godt i farens firma lige nu, så der er tid i overskud…hvordan han så har fået dem til at bruge den ekstra tid på ham, må guderne vide?”

Jesper rejste sig op, kyssede sin kone på kinden og gik hen mod trappen mens han grinende sagde ”Uh, ja, hvem ved – måske er der igen nisser på spil?”