Et kærligere syn på dit parforhold

2/3 af os lever i et parforhold, gift eller ugift.

Et parforhold er, på linje med at få børn – den vildeste relation man kan få til et andet menneske (synes jeg. I er velkomne til at synes at venner eller kusiner eller kolleger topper jeres liste – det bestemmer man jo helt selv😉).

Uanset hvad, så er et parforhold et sted hvor man bliver testet på alle sine værdier og holdninger til livet. Det kan være så vidunderligt givende – og det kan være forfærdeligt anstrengende.

Når det kører i parforholdet, kan vi (til)give og rumme hinanden, give ømhed og omsorg. Når det går i hårdknude, bliver vi hårde, nærige med kys og kolde. Det er et hårdt sted at være for begge – og for de børn der måtte være i familien for ”Det vand, der flyder mellem forældrene, er det vand børn svømmer i” (Blackbird Institute).

Oftest bliver vi fanget i virkelig dårlige vaner, hvor vreden, ked-af-det-heden, frustrationen bare fylder alt. Vi kan kun se alt det, der er galt med vores partner og/eller os selv. Det føles som om der ikke findes en vej ud af det her sammen.

Men det gør der.

Der findes en måde at komme ud af alt det sure og tilsyneladende håbløse – og derfor tilbyder jeg nu EmotionsFokuseret parTerapi (EFT).

Den er opfundet af Less Greenberg og Dr. Sue Johnson. Den er evidensbaseret og fokuserer på at undersøge de destruktive mønstre de fleste par kan havne i fordi vi slæber hver vores emotionelle bagage med ind i parforholdet – oftest i en stor grim sort rygsæk gemt og fortrængt på ryggen.

Den parterapi jeg tilbyder, EFT handler om at kigge på relationen imellem parret og undersøge hvad der sætter mønstrene i gang.

Dernæst hvordan vi kan blive klogere på hinanden og os selv og dermed undgå at falde i fælderne hver gang.

Den parterapi jeg tilbyder, handler således IKKE om hvis skyld det er at I skændes.

I den parterapi jeg tilbyder, vil I opleve at der ikke er noget galt eller forkert med jer selv eller jeres partner.

Vi undersøger de mønstre vi tager med os ind i parforholdet og hvilke dårlige vaner (skænderier) det kan medføre.

Når I som par forstår hvad I hver især bliver sure over eller kede af, kan vi arbejde med at ændre dynamikken, så der bliver taget hånd om de svære følelser, hver for sig – men især sammen.

Vi forsøger med mig, terapeuten som støtte i processen, at skabe nye konstruktive samspilsmønstre til gavn for begge parter – og evt. børn.

Denne form for parterapi virker ikke kun som balsam på et såret parforhold.

Den lærer os også at kigge på vores relationer mere generelt ved at vi bliver mere modige og tør stå mere sårbart frem – og til gengæld modtage den kærlighed vi alle længes efter.

Lige nu tilbyder jeg opstartssessioner til en rigtig god pris: 400 kr. for en session af 90 minutters varighed hvor vi langsomt, roligt og kærligt sammen vil tage os af det der larmer.