Hvilke briller tager du på i weekenden?

Hvilke briller tager du på i weekenden?🤓

De pessimistiske? De forventningsfulde? De tungsindige? De fjollede?

Vi vælger selv hvilke briller vi vælger at kigge på livet igennem.

Naturligvis kommer vi alle ud for oplevelser som ikke er rare. Jeg taler ikke om at vi skal have fjollebriller på når nogen bliver syge eller man mister sit job.

Men jeg taler om hvordan vi reagerer i situationer, for vi har altid et valg om hvordan vores egen reaktion skal være.

Nogle gange løber følelserne afsted med os og vi kommer med en reaktion som vi fortryder bagefter fordi vi ikke nåede at trække vejret. Så kan man reparere overfor sig selv og andre – tilgive sig selv.

Men i udgangspunktet vælger vi selv.

Når folk irriterer os, vælger vi selv om vi vil gå videre med dialogen eller sige ”tak for i dag”

Når man skal prøve noget nyt, vælger jeg selv om jeg tror på at det bliver interessant eller dødsvært

Når jeg skal til fest, vælger jeg selv om jeg skal hygge mig eller ej, da jeg kan tilpasse mine forventninger til festen.

Når jeg skal træne, vælger jeg selv at sige ”nu træner jeg og min træning er tilpasset mig og det bliver nok lidt hårdt” og ikke ”jeg kan ikke træne fordi….”

Når jeg skal rydde op i kælderen, vælger jeg at fokusere på hvor glad jeg bliver for hvor pænt der ser ud når jeg er færdig, ikke hvor irriterende det er at skulle bruge sin weekend på det.

Og hvis der er noget der er virkelig svært, hårdt eller trist, giver jeg mig selv lov til at være ked af det. Jeg ”tager mig ikke sammen” eller ”tager ja-hatten på”. Jeg giver mig selv lov til at sørge over de oplevelser der er triste, skræmmende eller ubehagelige.

På den måde kommer der fin balance. På den måde får jeg brugt alle brillerne. Men på de rette tider – næsten hver gang😉

I denne weekend skal jeg både have fest-briller, bekymrings-briller, fodbold-briller, familie-briller, sove-briller, grine-briller, planlægnings-briller, vaske-briller og hygge-briller på.

Nogle af brillerne kan kombineres, men jeg lægger altså bekymringsbrillerne hjemme i skuffen når jeg skal til 50’års fødselsdag på lørdag😎🤩

God weekend🥸