Hvor længe må man sørge?

En ven, jeg havde meget kær og mistede for 1,5 år siden, har fødselsdag i dag. Han ville være blevet 51. Min mand, børn og jeg savner ham stadig vildt. Vi sørger stadig over at have mistet ham💔

Billedet her, som en veninde viste mig for noget tid siden, beskriver sorgfølelsen meget præcist for mig og det er et billede jeg tænker på, når sorgen over at have mistet rammer.

Sorgen over at have mistet bliver i mig og sorgen er lige så stor i dag som den forfærdelige dag i november 2021. Men livet, verden og jeg selv er vokset siden, så det føles nemmere at være i her til morgen.

Sorgen har absolut gjort at jeg – og min mand – er begyndt at tage livet alvorligt. At vi skal leve nu for pludselig er det slut, alt for tidligt og mega uretfærdigt.

Vi kan ikke vente på i morgen eller næste ferie. Det er nu, i dag, vi skal leve livet. Vi skal gå efter det vi drømmer om og være kærlige mod os selv og andre på rejsen.

Livet er ikke kun ideel lykke. Livet er også nedture og fiaskoer. Men vi skal leve i det hele.

Vi skal vokse og gro hele livet, med sorg og glæde.

Der er ingen tvivl om at der er handlinger jeg foretager mig til ære for ham jeg mistede den aften. Der er ting jeg gør hvor jeg tænker: ”Det ville han have sat pris på eller synes var sjovt”. På den måde vokser jeg rundt omkring sorgen som billedet viser og det hjælper på ked-af-det-heden.

Jeg mærker at det er ok stadig at være virkelig ked af det. Mange, jeg kender der har mistet en de elskede højt, siger at de ofte møder en holdning om at ”på et tidspunkt skal man videre”. Det er jeg ikke enig i. Jeg synes gerne man må blive ved med at sørge.

Jeg synes det er synd hvis ens liv går i stå fordi man har mistet. Men jeg mener godt man kan sørge samtidig med at man har et godt liv hvor man trives.

Vi må ikke være bange for at blive ved med at snakke om dem vi har mistet og savner ulideligt.

Det er menneskeligt, selvkærligt og ærefuldt – og måske kan det inspirere os til at leve livet fuldt lige nu, i dette øjeblik, og få sagt til dem man elsker som stadig er i live at man holder af dem❤️

Kan være et billede af tekst, der siger "Sorghändtering 24u. tend to believe that shrinks over P time What really happens Û is that we grow around our grief"