Mere ta-da end to-do

Jeg sidder søndag morgen og surfer lidt mens resten af familien sover. Jeg ved der er 9 millioner ting på min to-do-liste for det er en hektisk tid lige nu…siger jeg til mig selv, men jeg har vist altid mange ting på min to-do-liste🧐😫

I går var en god dag, men også en dag hvor min mand og jeg nåede rigtig meget praktisk så der var mange ting vi kunne krydse af og skåle på vores bedrift i rødvin om aftenen. Og så var det jeg kom til at tænke på en vane jeg har lagt fra mig som jeg nok lige skal have fat i igen: Ta-da-listen🥳💪

Ta-da-listen er den liste du skriver på løbende med alle de ting du får gjort. Som to-do listen er den meget personlig og du bestemmer selv hvor detaljeret den skal være eller hvilke emner den skal indeholde.

En ta-da liste kan sagtens bare være praktisk orienteret: Skrive et brev, tømme opvaskemaskine, sende en mail…etc. Men jeg foretrækker at min ta-da liste også indeholder præstationer også af relationel karakter, f.eks. ”fik håndteret en konflikt på arbejdet godt” eller ”havde en dejlig kaffepause hvor jeg kunne nøjes med kaffe uden også at skulle proppe chokolade i hovedet”

Hvorfor er det så godt for mig at lave en ta-da liste? Fordi det bringer fokus på det jeg gør, og det jeg gør godt👏

En to-do liste er praktisk og god til at hjælpe med at huske ting man skal i en stram voksen-verden, men den sætter dit fokus på alt det du skal nå og alt det du ikke når. Alt det du bør og skal og som sjældent har noget at gøre med hvad du har lyst til🥵

Min to-do liste giver mig ro og overblik i dagligdagen, men den stresser mig også, må jeg ærligt sige, fordi den hele tiden minder mig om alt det jeg ikke gør🥺

Så nu skal ta-da ind igen. Og den skal især ind i disse dage hvor jeg synes det hele vokser mig lidt over hovedet. For der glemmer jeg især fokus på alt det jeg gør og slår bare mig selv i hovedet over alt det jeg ikke når, alt det jeg ikke får gjort af praktiske ting, alt det rare jeg ikke får gjort af selvomsorg og alt det hyggelige når jeg ikke har så meget tid til at mødes med og snakke med venner.

Så indtil videre ser min ta-da-liste for i dag sådan ud:

Fik to kopper dejlig kaffe og solen skinner😎

Skrev en blog🤓

Sendte et par fødselsdagshilsner🇩🇰

Skrev lidt med min veninde🥰

Spiste en sund morgenmad💪

Hvordan ser din ta-da liste ud i aften efter endt weekend?