Påvirker dine fordomme din opfattelse af verden?

”Jeg er jo ikke sådan en der synes at amerikanske kommercielle happenings som Halloween skal vinde indpas i Danmark” kan jeg høre mig selv sidde og sige til andre.

Mange vil være enige, mange uenige – men det påvirker i hvert fald mit liv i dagene sidst i oktober.

Vores fordomme påvirker vores opfattelse af verden mere end vi aner.

Jeg har de sidste par år rendt rundt og været irriteret flere uger i oktober fordi jeg ikke synes om en tradition hvor det primært handler om at rende rundt og tigge kilovis af slik hos naboerne.

Men i år skiftede mit perspektiv takket være en far til en pige på min datters årgang.

Han arrangerede et Halloween løb i skoven. Et kæmpe udstyrsstykke med rollespillere, flere soundboxes i skoven med uhyggelige lyde, blod og uhygge-gear en masse – og så 50 børn der var klædt ud. Vi var nogle forældre som hjalp til med grillpølser, mens rollespillerne skræmte livet af vores børn i en mørk skov. 3 timer i skoven på en kold oktoberdag med dårlig internetforbindelse og børnene havde en fest. Det er jeg glad for jeg oplevede.

Hvis jeg havde holdt fast i at undgå alt der smagte af Halloween, var jeg gået glip af dette fantastiske arrangement. Min fordom om Halloween påvirker min opfattelse af verden for indtil da kunne jeg godt vrænge at det eneste ungerne går op i til Halloween er at få en masse slik.

Men den eftermiddag i skoven så jeg at Halloween handler om meget mere. Halloween handler også om at klæde sig ud, om at blive skræmt (men alligevel være tryg), om venskaber mens man render rundt sammen og meget mere.

Jeg vil prøve at huske det: Mine fordomme påvirker min opfattelse af verden. For jeg risikerer at lukke af for andre fede oplevelser som dette Halloween arrangement fordi mine fordomme begrænser mig.

Så er det godt julen er lige om hjørnet hvor der er masser af meninger og traditioner jeg kan øve mig på:-)