3. december

Charlotte sad med telefonen i hånden og tænkte på hvad hun skulle skrive til veninden om at få kontakt til nisseverdenen, da Jesper kom ind i køkkenet. Han tog en kop kaffe og smækkede sig ned.

”Godmorgen” sagde han venligt og tydeligvis klar på en morgensludder. Charlotte lagde telefonen fra sig. ”Mornings” svarede hun og skålede med kaffekruset. ”Mine veninder vil ikke drikke drinks med mig, vil du lave god mad og rødvin sammen i dag?”

”Det kan du tro jeg vil. Jeg vil ovenikøbet lave indbagt mørbrad til dig fordi du er så sød” Charlotte elskede alt med butterdej.

”Nice” Charlotte luftkyssede sin mand. ”I øvrigt så havde Tina ikke tid fordi hun synes Henrik er mærkelig for tiden. Ved du noget om det?”

Jesper blev skæv i smilet og trak sig tilbage fra morgenbordet. ”Hm ja, øh” Han trak vejret ”årh fuck der fangede du mig lige off guard der. Ja der er noget, men jeg må ikke tale om det for Henrik vil først selv tale med Tina”

”Ok, men er det noget hvor jeg skal forberede mig på at være veninde stand-by?” spurgte Charlotte sin spøjst smilende mand.

”Årh altså jeg vil virkelig nødig svare på flere spørgsmål for du kan jo oftest læse mig som en åben bog og jeg har svoret at jeg holder bøtte”

Charlotte fik helt ondt af sin mand som nu var skæv i hele kroppen i forsøg på at blive ved bordet men mentalt trække sig fra samtalen.

”Allright. Jeg stopper, men er klar til standby. Det lyder ikke godt med den måde du reagerer på”

”Puha, kan vi snakke butterdej og rødvin igen så?” Jespers krop blev normal igen og smilet vendte tilbage.

”Haha, ja, du laven liste så køber jeg ind når jeg kører William til kamp senere”

Jesper gav sin kone to thumbs up og åbnede iPad’en med avisen på.

Charlotte vendte tilbage til sin sms til Caliana om nissekontakt. Hun kløede sig lidt i håret og skrev:

”Hej Caliana, Long time no see😊 Jeg har brug for lige præcis din hjælp fordi du ved alt om kontakt med det hinsides. Det er en lidt besynderlig form for hjælp (men ufarlig – don’t worry), så hvis du har lyst til at høre hvad jeg har brug for, har du måske lyst til at mødes til en kaffe hvor jeg forklarer? Hvis du ikke vil hjælpe efter at have hørt mig forklare, vil jeg bede om at holde det fortroligt bagefter. Hvad tænker du? Lyder det før skørt til at være noget du gider bruge tid på?”

Hun skyndte sig at trykke send inden hun kunne fortryde.

Så gik hun ovenpå for at klæde sig på til at køre William afsted.

45 minutter senere stod hun på sidelinjen til Williams fodboldkamp med en kop varm kaffe. Bertrams mor Alice stod ved siden af som de havde gjort det de sidste par år. I dag havde hun brunkager med og Charlotte tog med glæde en lille håndfuld.

”Åh jeg kan nu godt lide december med al den hygge og lys og kager” sagde Alice med munden fuld af kage.

Charlotte nikkede ”Ja, jeg håber bare ikke stemningen dør med al den krise der er omkring os. Lige nu virker selv julelysene lidt matte i det”

”Ja, det er rigtigt nu du siger det. Jeg har også selv gloet lidt på vores lys. Ikke at vi har så mange pga. elpriserne, men dem vi har skinner ikke så meget har jeg bemærket. Kan man spare på strømmen gennem dem der leverer det – og derfor lyser de ikke så kraftigt?”

Charlotte var glad for at andre også havde bemærket det, men vidste ikke hvad hun skulle svare uden at komme til at røbe sig selv og sin nisseviden.

”Ja, det er noget underligt noget med kraften i lyset. Vi må glædes lidt mere alle sammen så der kommer mere fut i julestemningen” sagde hun let og skyndte sig så at hive fokus over på kampen

”Bertram gør det godt i dag. Skønt at se at hans lyske ikke driller ham mere”

Senere kørte William og Charlotte forbi midtpunktet og købte butterdej og andet til aftensmad. William sad med hovedet nede i sin telefon og bemærkede ikke de lave blus i byen. Men Charlotte noterede det endnu mere end før…eller også var det bare fordi hun var blevet opmærksom på det.

På vej hjem, kom der en sms fra Caliana. Charlotte kunne se at det var fra hende, men ville ikke få den læst højt i bilen da William jo sad der også. Hun skyndte sig at hive indkøb ind på køkkenbordet og kiggede på Calianas svar:

”Hej Charlotte, for søren. Du har da virkelig gjort mig nysgerrig. Det må jeg da bestemt høre mere om. Vil da gerne hjælpe hvis jeg kan med hvem du nu end har brug for at komme i kontakt med derude/oppe/nede. Kaffe i morgen kl. 10 Espresso House Nørreport?”

”Yes” Charlotte knyttede hånden i sejrsgestus. Så lagde hun butterdej til at tø op og kødet i køleskabet.

Caroline og Noah skulle til fest den aften og skulle til ”warm” hos venner inden. Jesper og Charlotte havde lært at ”warm” betød at man mødtes inden festen, men det var stadig ikke forældre-smart at bruge ordet overfor de unge, så de sagde bare ”før-fest” som de altid havde gjort og så rullede Caroline med øjnene.

Så stakkels Noah havde lidt tid at slå ihjel mens Caroline gjorde sig klar ovenpå. Han sad derfor og kiggede VM fodboldkamp i tv sammen med Jesper. Noah var helt ligeglad med fodbold, men glad for at sidde og sludre med Jesper lidt imens. Charlotte kom ind og satte lidt snacks på bordet og et par sodavand.

”Hey Charlotte” Noah vendte sig om i sofaen og kaldte efter hende

”Ja” Charlotte stoppede i døråbningen ind til køkkenet.

”Kan du huske du spurgte om lyset på jeres træ i går?”

”Ja?”

”Well, jeg tænkte ikke lige så meget over det, men så i går aftes var jeg ude ved min mormor og morfar og de har nogle crazy naboer som går all in på udendørs julepynt. Du ved sådan noget med rensdyr og julemand i kane udenfor. De har også penge nok så de er ligeglade med elregningen og har pyntet op som sædvanlig”

Charlotte mærkede et lille stik af misundelse over at andre bare gav den vanlig gas med juledekorationerne på andre veje.

”Dejligt for dem” hun kunne godt høre det lød lidt mopset ”der skal da også være lidt hygge i julemåneden” skyndte hun sig at tilføje

”Ja ja, men min pointe var at da vi kørte derfor, lagde jeg mærke til at det var som om lysene i julemandens kane som altid omkranser hele kanen også var sådan lidt fesne i det – ligesom lysene på dit træ. Som om de ikke havde kraft nok til at lyse som de plejer. Underligt ik?”

”Jo det er da underligt Noah – godt spottet”

”Det er sgu nok nisser på spil fordi vi ikke har været søde i år” grinede Jesper.

”Du har mere ret end du tror” gisnede Charlotte og glædede sig endnu mere til sin kaffe med Caliana dagen efter.

”Så må du hellere begynde at være lidt sødere Jesper…finder du f.eks. lidt rødvin til din kone?”