Alle sangene i mit hoved

Min datter spurgte mig for nylig om jeg kunne huske den melodi fra en Peter Pedal film hun så da hun var lille. Om jeg kan!!! Jeg kan den forfra og bagfra og udenad hvis du vækkede mig midt om natten. Men det er et godt minde

Vildt som musik gør det for os: Giver os minder vi aldrig glemmer og lange tekster vi altid husker. Den anden dag faldt jeg over en sang med Tøsedrengene som jeg nok ikke har hørt siden 1985 og jeg kunne stadig teksten næsten udenad.

Min mormor sang ”Du gamle måne” lige indtil det sidste – og det var til sidst stort set det hun kunne huske.

Jeg kan huske sange jeg har sunget med veninden hjemme på mit værelse, sangen som jeg hørte den aften en af mine venner hoppede ud foran et tog, sangen som min mand elskede i den periode vi lærte hinanden at kende, sangen der var et hit da jeg gik ud af folkeskolen, sangen der var et hit da jeg blev student og sangen der blev spillet overalt da jeg fik min kandidatgrad.

Jeg kan huske sangen som Eddie Grant sang i anti-apartheid tiden og sangen Elton John sang til Dianas begravelse, jeg kan huske Gunnar Nu Hansens rap og selvfølgelig Re-sepp-ten.

Så har vi slet ikke fået nævnt alle julesangene og et par salmer har der også sneget sig ind. For ikke at tale om at jeg stadig elsker at synge ”Kender du det” (aka Mona) fra start til slut med gode venner…ofte kommer der sig også lige en John Mogensen sang helt spontant.

Jeg kunne sidde resten af dagen og remse skønne sange op, men vil stoppe her og overlade jer til god hyggemusik fra Peter Pedal. Den passer fint til en rolig start på ugen.

 

God mandag derude🍁