Du er elsket for den du er – ikke det du gør.

Min datter lavede en fejl i køkkenet den anden dag. Det gik lidt stærkt og voldsomt og det betød en del vand på gulvet. Jeg blev irriteret. Ikke så meget over at der var vand på gulvet, men mere over måden det skete på fordi hun ikke passede lidt mere på tingene.

Jeg sagde til hende at jeg var irriteret over det hun gjorde og at jeg gerne ville have hun passede bedre på i fremtiden. Jeg har helt sikkert lydt sur.

Mens vi tørrede vandet op, kom jeg til at tænke på en snak vi har haft mange gange – en snak man aldrig kan tage for tit når det gælder relationer:

Snakken om at du er elsket for den du er – ikke det du gør.

Så jeg satte mig ned med hende og sagde: Husk at jeg elsker dig uanset hvor meget vand der er på gulvet og hvad du ødelægger. Jeg elsker dig – og jeg elsker dig hverken mere eller mindre fordi du ødelægger noget. Jeg kan blive irriteret på en ting du gør, men det har ikke noget at gøre med om jeg elsker dig.

Det betød noget for hende – det betyder noget for os alle at høre det indimellem også selv når vi er voksne.

Når vi trygt ved at vi er elsket for den vi er. Når vi ved at vi ikke risikerer kærlighed ved at fejle. Når vi ved det, så kan vi give den gas og leve livet fuldt ud, lære af vores fejl og turde mere.

Har du fortalt dit barn, din partner, din familie, din hund at du elsker dem for dem de er, ikke for det de gør?