Hvad 2019 har lært mig

Hvis der er noget 2019 har lært mig, så er det at du ikke kan planlægge det perfekte liv og så bare læne dig tilbage og nyde hvordan livet udfolder sig præcis som du havde udtænkt det, præcis sådan som du troede skulle gøre dig lykkelig🧐

Gang på gang i år er selve livet – og selve dét at vi lever det – kommet i vejen for den perfekte plan🥺

Det gør det vel altid, men i år har jeg mærket det mere end jeg plejer og det har haft en stor betydning for mine valg i 2019.

Når jeg kigger tilbage og tænker over det år der er gået, er der to temaer der går igen:
1. At være tilstede for familie og venner der har brug for dig, er essentielt for mit liv.
2. At passe på mig selv psykisk og fysisk skal være #1 – og jeg er blevet meget bedre til at prioritere mig selv.

Nummer 2 først: Det duer altså ikke at styrte rundt med offermine og martyrklicheer hængende ud af halsen😇😭Jeg ved nu – lige kort inden jeg runder det halve århundrede🥴– at jeg nødvendigvis må sætte mig selv først – også selvom det betyder at jeg sætter nogle andre længere ned af listen.

Det medfører sure miner fra andre som har været vant til at jeg altid satte andre først, men jeg kan mærke at det er godt for mig og min nattesøvn – selvom jeg stadig kan få lidt ondt i maven når jeg skal sige nej til andre fordi jeg prioriterer mig selv😬

2019 har slynget en del svære ting min vej på alle måder😥Ting som har ramt mig selv eller dem jeg holder af. Det er som om livet har stået og råbt hele 2019: ”Se, ingen kan planlægge idel lykke og perfekthed – nu tager jeg lige en drejning du ikke så komme”🥵

Jeg synes det er urimeligt og jeg kan blive utrolig gal på universet🤬men det vigtigste for mig er: at jeg tager mig tid til at være tilstede for dem der har brug for det❤️. På alle mulige måder. På de måder de har brug for det.

Mit liv har taget drejninger jeg ikke havde regnet med, men jeg har set i år at de drejninger har givet mig mulighed for at være der for andre. Det er en grundlæggende raison d’être for mig🥰

Det er nok den allervigtigste læring for 2019: Vi skal altid have tid til at kunne være tilstede for os selv og andre😍

Jeg ved godt arbejde og andre forpligtelser kan tage meget af vores tid og vi derfor ofte ender med ikke at have overskud til at passe på os selv eller være tilstede for andre. Vi løber rundt i hamsterhjulet og vores trætte overfyldte hoved kan ikke overskue at stå af, så vi storker bare videre i et tempo så hæsblæsende at vi først kommer ud af hjulet, når vi falder ud fordi kroppen er brændt sammen🤯🤮

Så vi skal hjælpe hinanden og bede om hjælp fra hinanden❤️ Hjælp til at passe bedre på os selv og hinanden❤️

Rigtig godt nytår😍🎉