Hvad skal du nå efter ferien?

På feriens sidste dag lavede jeg en dosmerseddel på en milliard punkter med de ting jeg synes vi skal fixe i og omkring vores hus📋🥵

Samtidig tænker jeg over hvilket (skole)år det skal være og får også en milliard ambitioner på egne og familiens vegne😱

Nogle gør måske det samme omkring nytår, men for mig sker der i august hvert år.

Der er ingen grænser for hvad jeg synes vi skal opnå på vores matrikel – og helst nu, så jeg kan sætte flueben ved punkterne på min lange liste og derefter have tid til at slappe af😬

Lyder det crazy? Lyder det stressende? Lyder det uladesiggørligt og utopisk?

Åh ja🙈

Har jeg alligevel i mange år trådt den samme sti?

Åh ja🙈

Og hvert år i løbet af august når jeg at stresse over alle mine mange ideer, ønsker og ambitioner…til stor gene for mig selv og min familie.

Så jeg startede med at slette to ting på min egen to-do liste for 22/23 på den første dag efter ferien. Det er ikke i år jeg skal nå det for der er andre ting der vigtigere.

For hvad er det jeg vil opnå med at fixe alle de ting på mine lister?

Jeg vil opnå ro, glæde, succes for mig selv og familien og en rar dagligdag.

Opnår jeg det ved at stresse med alt muligt vi skal gøre, være og lave? Nope.

Alle der har været på ferie i mere end 3 dage ved at det er benhårdt at komme tilbage efter ferie. Man skal lige i gang igen.

Alle der har børn, ved at skolestart især efter sommerferie og juleferie er lede. Man skal nærmest hen til oktober før alle er landet nogenlunde.

Så hvordan sikrer jeg mig så ro, glæde, succes og rar dagligdag?

Jeg gør det ved at lægge mine ambitiøse planer på hylden og fokusere på ro, renlighed og regelmæssighed uden de store renovationsprojekter på en gang – hverken i hus eller personer.

Der har været ukrudt op til taget bagved huset i flere år – vi klarer det nogle måneder endnu. Børnene bliver ikke overvægtige eller diabetes patienter fordi vi lige venter 2 måneder med at gå all in på grøntsager og kødfri dage. Jeg skal ikke træne 5 dage om ugen hverken nu eller om 2 måneder – eller gå på kur…det holder ikke hverken nu eller i længden…men jeg kan godt træne 2 gange om ugen, skrue ned for hvidvin på terrassen og croissant til morgenmad.

Jeg skal nok nå mit arbejde i arbejdstiden – jeg skal hellere slappe af med mig selv, min familie eller venner om aftenen. (Hvis man ikke kan nå sit arbejde i arbejdstiden, skal man måske have en snak med sin chef eller som selvstændig, som mig, tage en snak med sig selv om ambition og prioritering).

Livet er en skøn forening af glæde og sorg, kedelig opvask og sjove fester, stigegolf og tilstoppede tagrender😁😞🥳😖🤣😭🥰🤧🙃.

Der skal være plads til det hele. Der skal være overskud til at håndtere de kedelige sure ting – og det får jeg ved at tage det med ro…og tage en ting ad gangen.

Jeg vil gerne have lavet tingene i huset, men det kan godt være der stadig er ting på listen til næste august og det skal jeg arbejde på at acceptere.

Jeg vil fokusere på at skabe overskuddet til de mindre sjove ting og oplevelser som uværgeligt kommer. Jeg vil starte med at tage den med ro i stedet for at kaste mig ind i sensommeren med stress og jag.

For til syvende og sidst: Hvad vil jeg helst mindes?

Snorlige børn og haver samt arbejde til midnat, stress, jag og uhyggelig stemning til følge – samt en følelse af at det hele bare er bøvlet🥵

eller

Rolige, rare dage med ukrudt i haven, livfulde børn og voksne der trives og derfor har overskud til de svære oplevelser😍💪