Jeg er besluttet på at se situationen fra mindst en anden vinkel

I går blev jeg rigtig gal over noget en person sagde til mig. Jeg havde lyst til at reagere med det samme – at flå hovedet af personen og fortælle ham at han tog fuldstændig fejl og råbe hvad han i øvrigt bildte sig ind.

Til al held – mest for mig sig selv – havde jeg netop lyttet til en lydbog hvor en person beskriver hvor gal hun var blevet over noget en anden havde sagt til hende. Men i stedet for at regere i nuet, tvang hun sig selv til at trække vejret og sige:
”Jeg er besluttet på at se situationen fra mindst en anden vinkel ( oversat fra ”I am determined to see things differently”).

Så jeg trak vejret meget dybt flere gange og lod være med at reagere i øjeblikket. Jeg brugte tid på noget andet praktisk men jeg skumlede over det var blevet sagt af modparten.

Efterhånden som jeg fik trukket vejret og kunne tænke lidt mere klart, kunne jeg godt se tingene på en anden måde. Jeg kunne pludselig finde forståelse for den anden persons kommentarer. Jeg kunne finde sympati og kærlighed for den anden i stedet for at have lyst til at slå ham hårdt eller i det mindste slette ham fra min FB-venne-liste.

Så efter noget tid kunne jeg finde så meget overskud at jeg ringede til personen og fortalte at selvom jeg var såret og ked af hans synspunkt, kunne jeg sagtens forstå det.
Vi havde en god snak om det der var sagens ubehagelige kerne og skiltes med aftale om at drikke meget rødvin sammen snarest.

I disse tider hvor beskeder er lige ved hånden på sms, messenger, snap osv er det vigtigt vi lige husker at trække vejret inden vi reagerer med et kvikt svar – især hvis vi er blevet såret eller sure eller vrede eller kede af det. For vi kan nemt komme til at skrive noget vi senere fortryder.

Så jeg øver mig i at se tingene fra en anden vinkel end den jeg selv bedst kan lide. Det giver mig større indsigt i andres, større indsigt i hvordan verden drejer rundt, men først og fremmest giver det mig mere fred i sindet og ro til at sove om natten.