Omsorg for andre OG omsorg for os selv

Jeg hørte moderen råbe ”Kom nuuuuuu” af drengen der lå skrigende på jorden i flyverdragt.

”Nu går mor, så kan du blive her” sagde hun og flere varianter af den sætning. Sønnen blev liggende.

Jeg nærmede mig på min hundeluftetur og kvinden sagde, mens hun gik et par skridt frem med barnevognen: ”Nu kommer der altså nogen der skal forbi, så du er nødt til at flytte dig”

Drengen flyttede sig ikke en millimeter men skreg bare højere.

Da jeg kom tæt på, kunne jeg se der sad et lille barn i barnevognen og jeg vurderede at der var ca. 2 år imellem de to børn – præcis som der er med mine to børn.

Der stod kvinden sen eftermiddag den 2. januar med en møgtræt dreng og et spædbarn.

Nøøøøøøøj, hvor kan jeg huske det!!!!

Jeg spurgte kvinden hvor langt der var imellem børnene ”2,5” svarede hun. ”Jeg kender det” svarede jeg ”der er 2 år mellem mine. Men de er 11 og 13 nu. Tro mig – det bliver bedre”

Hun lyste op og smilede skævt ”Ja, det er hårdt lige nu”.

Så stod vi der på stien ned til Furesøen og fik en sludder om hvor lidt man sover og om hvor træt man er og om at alle andre helt sikkert tror man er en dårlig mor når ens barn ligger og skriger på stien. Vi snakkede om at vi skal huske at smile indforstået eller gi’ en krammer hvis man tror det går an. Vi skal ikke løfte øjenbryn og tale om uopdragne unger mens vi går forbi. Alle med børn har været der hvor kvinden var i dag – og hvis du siger noget andet, er det fordi du har fortrængt det (forståeligt nokJ).

Så gik vi videre, hver til sit, mens drengen helt havde glemt at græde og på falderebet fik spurgt hvad min hund hed.

Jeg tror på at vores lille møde gav den pressede mor et lille lys en mørk vinterdag. Jeg blev også gladere af vores lille sludder.

Pointen: Vi skal tage vare på hinanden og vi skal tage vare på os selv. Vi skal drage omsorg for hinanden OG omsorg for os selv. Noget kan klares med et smil fra en fremmed på din vej, andet kræver lidt mere rugbrødsarbejde.

Det kan være lidt uoverskueligt hvor du skal begynde hvis du føler sig stuck og fanget i en hverdag, hvor du reelt ikke er tilfreds. Derfor tilbyder jeg et overskueligt online forløb på 7 gange hvor du lærer at drage mere omsorg for dig selv, så du kan få #mereudaflivet.

Men jeg synes du skal starte med at smile til dig selv og sige noget pænt til dit eget spejlbillede.

Kan du sige noget pænt til dig selv uden at rødme eller synes det er åndssvagt?