Skal du fixe dit liv eller forandre det?

I disse dage udkommer alskens blade med information om hvad der er galt med os. Hvad vi bør fixe i vores liv så vi kan være lykkelige. Rigtig mange af os hopper på den hvert år og går på slankekur, melder os i fitness center, opdaterer profil på Jobindex og Linkedin, arrangerer kærestemiddag og lover os selv og hinanden at vi skal tidligere i seng i 2019.

Så ligger vi der 2. Januar kl. 22 efter at alle skærme har været slukket kl. 21 og vi alligevel har tænkt vi lige så godt kunne gå i seng så. Nu burde vi sove for vi skal op kl. 06 og det er bedst at sove mellem 22 og 06, men vi kan ikke sove – kun ligge og ærgre os over at vi i en anfald af misforstået nytårsforsæt smed de sidste marcipan og nougat kugler ud kl. 20.55.

Vi kan ikke sove og vi får ikke tabt os eller fundet et job hvor vi bliver lykkelige. Vi kan ikke gøre det fordi livet ikke handler om at fixe os selv. Livet handler ikke om at kigge på hvor vi er forkerte og utilstrækkelige. Livet handler ikke om at lave 17 planer for hvordan du bliver et perfekt menneske.

Livet handler om at have hjertet med. Livet handler om at mærke efter hvad man har lyst til og brug for. Det kan sagtens både være flere penge og flere kram. Der er ikke nogle regler for hvad man må ønske sig mere af. Man må gerne ønske sig månen og stjernerne og sætte barren højt.

Processen handler om at kigge på sit liv, mærke sit liv og hvordan man går og har det. Det i sig selv kan være svært nok for nogle og kan være en proces der snildt kan tage hele 2019.

Andre ved hurtigere hvordan de har det – måske har de øvet sig i 2018? De kan kigge på hvad de er tilfredse med i deres liv og hvor de gerne vil forandre noget til det bedre.

Andre endnu er nået endnu længere og kan med baby steps (eller kæmpe steps hvis man føler for det) kaste sig ud i at forandre en ting eller to. Ikke 34 for så er vi tilbage ved nytårsforsæt katastrofen.

Vi er alle unikke og helt specielle. Vi er alle forskellige steder i livets proces og vi har forskellige drømme og ambitioner. Det er sådan det skal være.

Nogen glider lige igennem og synes ikke at have svært ved at forandre det de vil ændre på i deres liv. Andre har brug for lidt hjælp og støtte…de fleste har brug for støtte.

I form af venner, familie, partner – eller af professionel karakter.

Alle former er rigtige. Alle processer er rigtige.

Til februar starter jeg et online forløb som kan bruges af både skildpadden og haren og alle dyr ind imellem. På mit forløb får du støtte lige der hvor du er i livets proces – om det så er en hovedrengøring eller bare de sidste sten der skal ud af skoen.

Formålet med forløbet er at give jer blod på tanden til at være mere, kræve mere, turde mere.

Stå frem og vise jer præcis som I er. For det er helt sikkert at ingen af os har brug for at blive fixet. Vi er alle født gode nok og skønne som vi er. Vi har alle lov til at gå efter det vi har LYST til og BRUG for og blæse ”burde” et stykke.

Hvis du har styr på processen, vil jeg bede dig dele dine erfaringer med hele din omverden. På den måde får vi spredt ordet om at det er tilladt at gå efter guldet.

Har du brug for lidt støtte, så meld dig til mit forløb: Mere ud af livet, så finder vi sammen ud af hvad det præcis er DU vil forandre – hvilke håb og visioner du vil gå efter. Ikke kun i 2019, men resten af livet.