Skal du være din egen træner på din hjemmebane?

Jeg sad i håndboldhallen søndag morgen sammen med de andre forældre og så vores børn spille. Vores hold var bagud og vi hjemmebane-tilskuere (aka kommende landsholdstrænere) havde alle gode ideer til hvad spillerne burde gøre for at vinde kampen – dem delte vi med hinanden forældre imellemJ

En forælder til en dreng på udebaneholdet klappede af en tackling hendes dreng satte ind, dommeren fløjtede for frikast til os – jeg behøver nok ikke sige at vi så situationen anderledes end forælderen på den anden side:-)

Og så slog det mig: Det var faktisk en god håndboldkamp vi var vidne til. Kampen bølgede frem og tilbage og var meget tæt. Men vores hold var hele tiden bagud og derfor sad vi voksne og talte om hvad vi synes burde være anderledes – for vi ville jo gerne have det som vi synes det burde være: At vores drenge vandt.

Verden er bare ikke altid som vi synes den burde være. Så kan vi sidde og blive vældig indebrændte og irriterede over at verdenen ikke makker ret. Vi kan sidde og sige: ”Det burde ikke være sådan”

Vi kan blive utrolig triste over at ting ikke er som de burde være – f.eks. verdensfred og ingen sult. Men vi kommer ingen vegne ved at sidde og råbe surt om hvordan verden burde se ud. For den ændrer sig ikke bare fordi jeg synes den burde se anderledes ud.

Verdenen – den store og min lille nære verden – ændrer sig når vi kigger på verden som den er.

I søndags i 2.halvleg kiggede jeg på håndboldkampen som den var: En god kamp hvor udeholdet nok havde et lille overtag og derfor vandt kampen. Min dreng og hans holdkammerater gav aldrig op. De blev ved med at kæmpe og deres træner blev ved med at træne dem og motivere dem. Deres ønske om at ændre på tingene kom fra hjertet og derfor kæmpede de r…. ud af bukserne, i modsætning til mig som forælder der bare sad på sidelinjen og snakkede om hvordan verden burde se ud fra uden selv at ændre på en pind.

Sådan gælder det alle steder: Jeg får ikke ændret på noget ved bare at sidde på min mås og snakke hvad jeg synes burde være anderledes. Jeg får ændret noget når jeg kigger på verden som den er og overvejer hvad jeg ønsker at ændre i den.

Så kommer mit håb om forandring fra et helt andet sted. Jeg tager ansvar for min del og læner mig ikke bare tilbage og brokker mig over ting der burde være anderledes.

Når vi stopper med at snakke om hvad der burde være anderledes, men kigger på verden som den rent faktisk er indrettet, så kan vi ændre på de ting vi ikke synes er optimale – vores egne ting.

Men vi kommer aldrig til at leve i en verden som ser ud som den burde. Men vi kan komme til at leve i verden som er meget tæt på det vi ønsker – hvis vi tager ansvar for de dele vi kan ændre på – og accepterer at de andre 7.675.261.000 (per 6/1/19 kl. 15.38) mennesker på jorden helt sikkert synes noget andet.

Ønsker du at ændre på en ting eller to i dit liv?

Meld dig til mit online coaching forløb med start i februar. Her arbejder vi med et enkelt overskueligt mål og du får værktøjer på forløbet så du kan gentage processen selv bagefter.

Ønsker du at blive bedre til at acceptere at ikke alle er enige med dig i hvordan verden burde se ud?

På forløbet kigger vi også på hvordan du kan håndtere den ydre verden bedre og balancere den i forhold til din indre verden

Tilmeld dig nu og blev din egen træner på din egen hjemmebane: http://makeroom.dk/mereudaflivet/